Natuurlijk

WADI, Zoemhoek en Nestelsteen

WADI

Het doel van de wadi is in eerste instantie het opvangen en langzaam afgeven van regenwater tijdens hevige regenbuien, maar door het toepassen van stapstenen kunnen kinderen tijdens droge dagen en lichte regenval ook spelen in de wadi.
Er worden plantenbakken geplaatst waarin groenten, fruit en kruiden gezamenlijk door de omwonenden kunnen worden gekweekt.
Rondom de wadi en de plantenbakken worden planten en struiken aangelegd die de aanwezigheid van wilde bijen en planten bevorderen en in verschillende maanden bloeien.
Ook zullen er insectenhotels geplaatst worden.

Wonen in Vlinderhof

Zoemhoek

Tijdens het verkoop proces wordt er geprobeerd minimaal twee kopers te enthousiasmeren om een bijenkorf te gaan beheren. De kopers kunnen zelf als hobby-imker aan de slag of er kan een bijenvolk gehuurd worden, waarbij een professionele imker het onderhoud doet. De opstartkosten zullen voor rekening van de ontwikkelaar zijn.

Nestelsteen

In het project komen een aantal nestelstenen. Deze worden verwerkt in de kopgevels van de woningen. Hierdoor kunnen diverse vogelsoorten, zoals huismus, koolmees en gierzwaluw zich vestigen en voortplanten.

© 2019 Copyright - Wonen in Vlinderhof - 17 fijne, energie-neutrale eengezinswoningen met tuin en ruime parkeergelegenheid in een mooie groene wijk in Berkel en Rodenrijs